Ajankohtaista Kevään ja kesän kursseista

Mopo- ja moottoripyöräkurssit ovat jo hurjassa vauhdissa. Teoriakokeita tehdään kiihtyvällä tahdilla ja ajotunnit alkavat yöpakkasten loppuessa, yleensä huhtikuun alkupuolella.

Miksi kannattaa valita Auto-Opisto ajokorttiasioisssa?

 • Paikallinen ja luotettava
 • Nopea ja hyvä palvelu
 • Meillä asiakaspalvelun hoitaa paikalliset liikenneopettajat, täten osaamme neuvoa asiakasta oikella tavalla
 • Rauhalliset ja huumorintajuiset opettajat
 • Ajotuntien saatavuus aina huippuluokkaa, tärkeä asia varsinkin kevään ja kesän ruuhkahuipuissa. Meillä tehdään töitä läpi kesän

Auto-Opiston kesä

Auto-Opisto avoinna koko kesän!!

Ajotunnit pyörii usean kouluttajan voimin läpi kesän.

Toimisto lomailee 5.7 – 12.7 ja 26.7 – 28.7, tuolloinkin asiakaspalvelu tavoitettavissa numerosta 0447004225.

Auto-Opiston aukiolo talvilomalla

Toimisto viettää talvilomaa 24.2 – 3.3 välisen ajan. Puhelimella meidät saa kiinni klo 09 -21 numerosta 0447004225. Ajotunnit pyörii hurjalla tahdilla koko loman ajan ja hoidamme ilmoittautumisia ja paperiasioita ajotuntien välissä eli palvelu pelaa vaikka toimistolla ei koko aikaa päivystetäkään.

Ajankohtaista mopokorteista

Moni mopokorttia haluava suorittelee teoriaopintoja tällä hetkellä ja monet ovat jo

teoriakokeen läpäisseetkin. Käsittelykokeet alkavat heti kun Ajovarma alkaa ottamaan niitä vastaan.Normaalisti ne ovat alkaneet tuolla maaliskuun loppupuolella, kun lumet ja jäät on sulaneet, eikä yöpakkaset enää liukastuta katuja. Turvallisuus on siis tuon Ajovarman päätöksen takana ettei uudet kuljettajat aja ensimmäisiä ajojaan peilikirkkailla kaduilla. Toivotaan,että kevät tulisi tänä vuonna aiemmin.

Ajokortti asiaa Auto-Opistolta

Vuosi 2023 tärähti käyntiin!

Auto- ja mopoautokurssit pyörii vinhaa vauhtia. Mopo- ja moottoripyörä oppilaat hakevat teoriaharjoittelumateriaaleja, että ovat valmiina, kun kevät koittaa ja lumi sulaa.

Moni aina miettii, kuinka paljon kannattaa varata aikaa teorian harjoitteluun? Oppiminen on yksilöllinen asia, mutta harjoittelu kannattaa aloittaa viimeistään paria kuukautta ennen kuin haluaisi kortin taskuunsa.

Meillä on tarjolla jokaiselle korttiluokalle useampia erilaisia paketteja. Mikäli yhtään herää kysymyksiä, mikä olisi sopiva paketti itselle, niin kannattaa soittaa tai tulla käymään toimistolla. Meillä palvelee aina Seinäjokinen liikenneopettaja, niin puhelimen päässä, kuin toimistollakin. Saat varmasti asiantuntevaa palvelua ajokortti asioissa.

– Mikko –

Moottoripyörän ajokortin hankkiminen

Jos haluat hankkia moottoripyörän ajokortin kuljettajantutkinnon kautta, saat sen suorittamalla seuraavat kolme askelta:

1: Ajokorttilupa

Ajokortin saaminen edellyttää ajokorttilupaa . Lupa voidaan myöntää aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät ajamiseen vaaditun iän. Lupa on voimassa kolme vuotta. Ajokorttilupa on kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytys. Se kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen ajan varaamista teoriakokeeseen.2

2: Kuljettajaopetus

Voit hankkia kuljettajaopetusta joko autokoulussa tai opetusluvalla tai yhdistämällä näitä molempia. Opetusta voit saada jo ennen ajokorttiluvan hakemista, jos olet autokoulun oppilas tai opettajallesi on myönnetty opetuslupa.

Moottoripyörän kuljettajaopetukseen sisältyy vähintään 5 tuntia opetusta. Lisäksi sinun pitää käydä 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS), ellei sinulla ole jo jonkun muun moottoriajoneuvon, esimerkiksi traktorin tai mopon ajokorttia.3

3: Kuljettajantutkinto

Kuljettajantutkinnon tarkoituksena on varmistaa, että hallitset kuljettajaopetukseen sisältyvät asiat ja kykenet soveltamaan niitä vaihtelevissa liikennetilanteissa ja -ympäristöissä sekä kykenet toimimaan liikenteessä vastuullisena kuljettajana. Kuljettajantutkinto jakautuu teoria- ja ajokokeeseen. Ajokokeen alussa suoritetaan käsittelykoeosuus. Siihen osallistuaksesi sinulla tulee olla teoriakoe suoritettuna.

Voit osallistua kokeisiin seuraavasti:

 • A1-luokka: teoriakokeeseen voit osallistua kuukautta ennen kuin täytät 16, ajokokeen voit suorittaa ja saada ajokortin aikaisintaan 16-vuotiaana.
 • A2-luokka: teoriakokeeseen voit osallistuakuukautta ennen kuin täytät 18, ajokokeen voit suorittaa ja ajokortin saada aikaisintaan 18-vuotiaana.
 • A-luokka: teoriakokeeseen voit osallistua kuukautta ennen kuin täytät 24, ajokokeen voit suorittaa ja ajokortin saada aikaisintaan 24-vuotiaana.

Teoriakokeessa sinulla tulee olla mukana todistus ensimmäisen ajokortin suorittajan 4 tunnin koulutuksesta, jos olet hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi. Jos olet alaikäinen, tarvitset myös allekirjoitetun huoltajan suostumuksen A1-luokan suorittamista varten. Ajokokeessa sinulla tulee olla mukana alkuperäinen, paperinen opetus- ja tutkintotodistus (E100).

A1-, A2- ja A -luokkien ajo- ja käsittelykokeessa kuljettajalla on oltava seuraavat pakolliset varusteet:

 • tieliikennekäyttöön hyväksytty suojakypärä asianmukaisesti kiinnitettynä, sekä ajolasit silloin, kun kypärässä ei ole visiiriä;
 • tieliikennekäyttöön tarkoitetut polvisuojilla varustetut moottoripyöräilijän ajohousut;
 • tieliikennekäyttöön tarkoitettu kyynärpää- ja olkapääsuojilla varustettu moottoripyöräilijän ajotakki;
 • tieliikennekäyttöön tarkoitetut suojilla varustetut moottoripyöräilijän ajokäsineet; sekä
 • moottoripyöräkäyttöön tarkoitetut ajojalkineet.

Ajohaalari hyväksytään ajokokeessa, jos se täyttää ajotakille ja ajohousuille määrätyt vaatimukset. Varusteiden mahdolliset puutteet (esim. hankaumat, ratkeamat) eivät saa vaikuttaa varusteiden turvallisuuteen. Vaadittujen suojien on oltava ajokokeen aikana varusteissa paikallaan. Asianmukaisten varusteiden käyttäminen on edellytys kokeeseen pääsemiselle.